Welkom op de iBreast website

Prof. Dr. Moustapha Hamdi

Moustapha Hamdi studeerde in 1990 af aan de Syrische Universiteit van Damascus als dokter in de geneeskunde, de chirurgie en de verloskunde.

Hij zakte af naar België en liep stage in de algemene en plastische chirurgie aan de verschillende ziekenhuizen van de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Daarna maakte hij deel uit van de wetenschappelijke staf van het Canniesburn Hospital in Glasgow die zich bezighoudt met microchirurgie en borstreconstructies tussen 1996-1997.

Tussen 1999 en 2011 was hij staflid van de afdeling voor plastische chirurgie van UZ Gent waar hij zijn doctoraatsthesis voor Pedicled Flaps in Breast Surgery: a new concept heeft voorgesteld.

In 2005 zocht hij opnieuw andere horizonten op en werkte hij drie maanden mee met de staf van het PACES Clinic in het Amerikaanse Atlanta. Daar legde hij zich vooral toe op esthetische chirurgie van de oogleden en gelaatsverjonging.

Sinds 1 april 2011 is Moustapha Hamdi werkzaam als diensthoofd op de afdeling voor plastische chirurgie van het Brusselse Universitaire Ziekenhuis. Meer recent, sinds 2007, is hij ook verbonden aan het Medisch Instituut Edith Cavell in Brussel. In navolging van die samenwerkingen is professor Hamdi ook betrokken bij de humanitaire missies van See and Smile.

Dankzij zijn grote internationale ervaring is professor Hamdi niet alleen voorzitter van de afdeling microchirurgie van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS), maar is hij ook actief binnen het wetenschappelijk comité van de European Society of Plastic Surgeons (EURAPS). Daarnaast is hij ook lid van de Britse (BAPS), de internationale (ISAPS), de Amerikaanse (ASPS en ASRM) en de World Society (WSRM).

Vrienden & Partners

Logoplate003_NOCENTRUM2